NE KUVA SE, NEGO SE PEČE
OVAJ SPECIJALITET JOŠ NISTE JELI: Pasulj sa kobasicom na RUSKI NAČIN, razlikuje se OD NAŠEG (VIDEO)(RECEPT)
Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom
Pasulj je tradicionalno srpsko jelo koje je popularno isto kao sarme. Svaka domaćica ima neki svoj recept kako da ga napravi. Obično se dodaje suvo meso i pravi dobra zaprška. Ali, Rusi i za pasulj, kao i za ajvar, imaju malo drugačiji način pripreme. Oni dodaju seckano i proprženo povrće i pasulj peku u rerni. Za fantastičan ukus poslužite sa domaćim hlebom i kupus salatom.
Sastojci:
400 g pasulja
400 g kobasice
1 crni luk
1 šargarepa
1,5 paprika
1 paradajz
so, mlevena paprika, peršun
Priprema:
Kobasicu isecite na krugove i propržite na vrelom ulju. Zatim je izvadite iz tiganja, pa dodajte seckani luk, šargarepu i papriku. Dinstajte nekih 5 minuta, pa dodajte rendani paradajz. Sipajte prvo povrće u šerpu, bilo bi dobro da je zemljana, pa dodajte skuvani pasulj, a može i onaj iz konzerve i na kraju kobasice. Dobro promešajte. Dodajte začine i još jednom promešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)