Slaniši, Foto: Prinzscreen/Youtube/ReceptiBrigitaHusic

slaniši

SLANCI SA SIROM, KAKAV SPECIJALITET: Lagano i UKUSNO (RECEPT)

Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.

Objavljeno: 17.10.2021. 18:17h

Sastojci i priprema:

300 ml. mlakog mleka

100 ml. ulja + 50 ml. da se premesi i premažu na kraju

10 gr. suvog kvasca ili 40 gr. svežeg kvasca

2 kašičice šećera

2 kašićice soli

oko 700 gr. brašna

Zamesiti.

Za premaz:

2 kašike brašna

pola kašike soli

5 - 6 kašika vode

kašičica praška za pecivo

Umutiti.

Fil:

300 gr. sitnog sira

50 gr. kačkavlja

Ako volite možete staviti iseckanu salamu.

50 gr. maslaca da se premaže vruće pecivo

Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite.

Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta. Napravite manje loptice.

Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta. Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!

(Espreso/ŠerpicaRecepti)