trikovi
NEDOUMICA! Za ovih 5 namirnica retko ko zna KADA im ističe rok trajanja! Postoje trikovi kako da otklonite sumnju
Evo o kojim namirnicama je reč i kako doznati njihov rok trajanja prema Reader's Digestu.
Hranu kojoj je istekao rok niko ne želi da jede, zar ne? No, ima namirnica koje dugo čuvamo u frižiderima, a ne znamo do kada traju.
Evo o kojim namirnicama je reč i kako doznati njihov rok trajanja prema Reader's Digestu.
1. Paprika - Najbolje je jesti je kada je kora tvrda i na njoj nema mrlja. Počinju da gube ukus kada omekšaju.
2. Crveni luk - Da bi što duže trajao, spremite ga što dalje od krompira i na nekom tamnom mestu. Čim osetite da je postao mekan, bacite ga.
3. Beli luk - Najbolje je jesti ga kad je tvrd na dodir, a režnjevi vlažni iznutra. Ukoliko primetite tamne mrlje na belom luku, ili da je postao suv i naboran, bacite ga.
4. Brokoli - Najbolje je da ga jedete kada je jarko zelene boje. Pojave li se tamne mrlje i promena u žućkastu boju, znači da je počelo da se kvari.
5. Krastavci - Zbog visokog sadržaja vode, treba ih iskoristiti što pre. Ako se krastavac pokvari, biće mekan i imaće čudan ukus. U tom slučaju ne bi trebalo da ga jedete.
Bonus video:
(Espreso/Net.hr)