Prasetina, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

tradicija pečenja

SVINJETINA NA SEOSKI NAČIN, PRSTE DA POLIŽEŠ: Taj ukus se NIKAD NE ZABORAVLJA (RECEPT)

Servirajte kare topao sa salatom po želji. Uživajte!

Objavljeno: 12.10.2021. 22:20h > 22:23h

Ukus koji nećete moći da zaboravite.

Sastojci: 8-10 šnicli od svinjskog karea, 2 glavice crnog luka, po potrebi so, brašno, origano, biber, malo suncokretovog i malo maslinovog ulja, belo vino, ruzmarin, beli luk.

Priprema: U velikom tiganju zagrejte suncokretovo ulje. Ubacite neoljušten čen belog luka i grančicu ruzmarina. Začinite svinjski kare solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite meso na kuhinjski ubrus.

Isecite luk na polumesece i izgnječite ga sa prstohvatom soli. U drugi tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.

Na dno stavite isečen luk, odozgo meso i završite preostalim lukom. Prelijte sa 2-3 kašike belog vina i još toliko tople vode. Pospite prstohvatom origana ili čubrom, ako više volite. Poklopte posudu i dinstajte jelo oko 15 minuta na slaboj do umerenoj vatri.

Servirajte kare topao sa salatom po želji. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stil)