tradicija pečenja
SVINJETINA NA SEOSKI NAČIN, PRSTE DA POLIŽEŠ: Taj ukus se NIKAD NE ZABORAVLJA (RECEPT)
Servirajte kare topao sa salatom po želji. Uživajte!
Ukus koji nećete moći da zaboravite.
Sastojci: 8-10 šnicli od svinjskog karea, 2 glavice crnog luka, po potrebi so, brašno, origano, biber, malo suncokretovog i malo maslinovog ulja, belo vino, ruzmarin, beli luk.
Priprema: U velikom tiganju zagrejte suncokretovo ulje. Ubacite neoljušten čen belog luka i grančicu ruzmarina. Začinite svinjski kare solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Izvadite meso na kuhinjski ubrus.
Isecite luk na polumesece i izgnječite ga sa prstohvatom soli. U drugi tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.
Na dno stavite isečen luk, odozgo meso i završite preostalim lukom. Prelijte sa 2-3 kašike belog vina i još toliko tople vode. Pospite prstohvatom origana ili čubrom, ako više volite. Poklopte posudu i dinstajte jelo oko 15 minuta na slaboj do umerenoj vatri.
Servirajte kare topao sa salatom po želji. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stil)