Hleb od bundeve, Foto: Printscreen/youtube/ Emilina Kuhinja

jesenja poslastica

DA LI STE PROBALI HLEB OD BUNDEVE? Razveselite svoje najmilije u ove kišne i tmurne dane

Priprema je vrlo jednostavna, a hleb će oduševiti sve koji probaju

Objavljeno: 10.10.2021. 00:10h > 00:14h

Bundeva je glavna namirnica jesenjih jela, a topli, domaći hleb savršeno odgovara uz svako jelo. Zato, isprobajte ukusan recept za hleb od bundeva i razveselite svoje najmilije u ove kišne i tmurne dane.

Sastojci: 280 g glatkog brašna

70 g pečenih semenki bundeve

200 g sveže bundeve

1 kašičica ekstrakta vanile

3 jajeta

180 ml biljnog ulja

300 g šećera u prahu

1/2 kašičice soli

1/4 kašičice praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

2 kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so pomešajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosejete kroz sito, te u posebnoj zdeli pomešajte šećer, biljno ulje, jaja i vanilu.

Kombinujte obe smese i umešajte naseckanu bundevu i semenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprijanjajuću posudu za hleb.

Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju proverite nožem ili čačkalicom da se smesa ne lepi za ivice. Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje.

Uživajte!

(Espreso / Večernji)