Ilustracija, Foto: Profimedia
recept
ZA SVE LJUBITELJE MESA: Preukusno i sa puno SAFTA, krenuće vam VODA NA USTA (RECEPT)
Fenomenalan recept
Objavljeno: 16.08.2021. 18:21h
> 18:24h
Tamara Dragićević
Može piletina ili bilo koje drugo meso.
Sastojci i priprema:
oko 1 kg
1,500 gr. mesa
3 kašike pavlake
3 kašike ulja
50 ml. mleka
1 kašika senfa
2 kašičice suvog začina
1 kašičica sitne crvene paprike
1 kašičica karija
pola kašičice ruzmarina
1 čen belog luka
so
Prilog:
povrće,
riža..
Meso prosušite i posolite. Izmešajte sve navedene sastojke, u dobijenu marinadu uvaljate meso , prekrijte i ostavite sat vremena u frižideru ili nekoliko sati. Poređajte u tepsiju ili vatrostalnu posudu, poklopite i pecite oko 30 minuta na 220 - 230 stepeni.
Otklopite i ostavite jos desetak minuta da se zapeče. Ja sam pred kraj u saft ubacila obareno povrće, vratila meso preko povrća i zapekla. Prijatno!
(Espreso / Alo)