Kuvanje testenine, Foto: Youtube/Screenshoot/ Chef Ricardo Cooking

ZA LJUBITELJE TESTA

SVI PRAVIMO 1 GREŠKU KOJA KUVARE IZLUĐUJE: Nikada TESTENINU nemojte da kuvate OVAKO!

Trik je u tome da voda i testina treba da se istovremeno zagrevaju

Objavljeno: 25.07.2021. 10:41h

Testenine u svim oblicima omiljeni su obrok mnogima. Ukus im je pun i sočan, a pripremaju se lako i jednostavno. Ipak, kulinarski eksperti otkrivaju grešku koju svi pravimo kada priremamo špagete, pene ili makarone.

Verovatno i vi testeninu stavite vodu tek nakon što ona proključa. Trik je u tome da voda i testina treba da se istovremeno zagrevaju.

Poznati kuvari tvrde da je najbolji način da pripremite testeninu tako što ćete je staviti u hladnu vodu u odgovarajućoj dubljoj posudi. Zatim je samo stavite na šporet i sačekajte da proključa. Kada voda počne da struji, skinite poklopac, smanjite temperaturu i ostavite da se krča nekoliko minuta. Kada procenite da je “al dente”, ocedite testeninu. Osim što ćete uštedeti na vremenu ukus će biti kao u restoranu.

(Espreso/Lepa&Srećna)