KORNET ILI ŠTAPIĆ
SLADOLED U KORNETU ILI NA ŠTAPIĆU? Izašli smo na Sunce da vidimo koji će se pre otopiti, NISMO MOGLI DA VERUJEMO!
Odlučili smo da izađemo i testiramo koji sladoled je otporniji na sunce, ledeni na štapići ili u kornetu, to smo zabeležili kamerom
Već danima se građani suočavaju sa visokim temperaturama koje mogu da budu opasne po zdravlje lljudi. U junu su oboreni svi rekordi, a temperature su išle i do 40 stepeni. Beograđani su se mučili i sa spavanjem jer smo imali više tropskih noći.
Podsetimo, na snazi je narandžasti meteo-alarm koji upozorava koliko je stanje rizično i ne preporučujemo izlaženje bez preke potrebe.
Ekipa Espresa je odlučila da izađe i na terenu napravi jedan mali eksperiment. S obzirom na to da su vrućine nesnosne i da sunce prži li prži, mnogi spas traže u sladoledu koji doprinosi lakšem podnošenju ovih vrelih temperatura.
Za eksperiment su nam bila neophodna dva sladoleda, jedan na štapiću i drugi koji je u kornetu. Želeli smo da se uverimo koji sladoled je otporniji na sunce, da li je to ledeni ili ipak onaj drugi u kornetu. Ceo proces topljenja zabeležili smo našom kamerom.
Čik pogodite koji je pobedio?
Naravno, sladoled u kornetu koji se junački izborio sa veoma visokom temperaturom, dok se ledeni istopio za nekih desetak minuta.
Bilo kako bilo, i dalje stojimo pri tome da je sladoled spas u ovim letnjim danima. Sigurno niko neće stajati i čekati da mu se otopi već će odmah prionuti na rashlađivanje. No, iz ovog eksperimenta možemo da vam poručimo da vam definitivno preporučujemo kornet, ukoliko ne želite da se umažete!
Prijatno!
(Espreso)