drugi ukus!
VEĆINA SRBA POGREŠNO PRAVI KUPUS SALATU: Nakon 1 TRIKA, shvatićete koliko dugo ste bili u ZABLUDI! (FOTO)
Mnoge domaćice će staviti seckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška
Iako ima samo nekoliko sastojaka, moguće je napraviti grešku zbog koje će biti gnjecava i bezukusna!
Kada isečete kupus, znajte da će on pustiti malo vode koju prirodno sadrži.
Mnoge domaćice će staviti seckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška.
Kupus najpre posolite i stavite malo šećera, pa ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocedite i prebacite u činiju za služenje.
Sada stavite ulje i sirće, promešajte i tek onda posolite još jednom, jer će tako kristali soli ravnomerno obložiti povrće, umesto da samo skliznu na dno činije.
Bonus video:
(Espreso)