zdravlje
Sve više LJUDI jede plod iz prirode koji smanjuje HOLESTEROL: Nije se znalo da je JESTIV, a sprečava INFARKT!
Takođe, lekoviti su u slučaju uznemirenosti, narušenog zdravlja pluća, kod poremećaja rada bubrega
Pinjoli se pojavljuju na sve više menija, mnogi nisu upućeni kakav je ovaj sastojak a u pitanju je zapravo jestivo seme bora.
Pinjoli imaju veliku kalorijsku vrednost, jer samo 30 grama ima skoro 200 kalorija. Uprkos tome pinjole su izuzetno zdrave. Pinjole su odličan dodatak ishrani, budući da su savršen izvor vitamina i minerala.
Plodovi pitomog bora - pinjoli veoma su korisni u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i snižavanju holesterola, jer sadrže obilje korisnih masnih kiselina. Takođe, lekoviti su u slučaju uznemirenosti, narušenog zdravlja pluća, kod poremećaja rada bubrega, mokraćne bešike i organa za varenje.
Pinjole su bogate i vitaminom E koji štiti kožu od UV zraka. Neutrališu slobodne radikale koji uzrokuju oštećenje kolagena, suvu kožu i nastanak bora.
U kombinaciji s proteinima, štite kožu od pucanja.
Bonus video:
(Espreso/B92)