Kada proključa, promešamo ga jednom da se ne bi zalepio za dno šerpe, Foto: Profimedia
TAJNE KUHINJE
KUVAR OTKRIO NAJVEĆU TAJNU KUHINJE: Kako PREPOZNATI da li je PIRINAČ skuvan kako treba! Lepljiv ili kamenčići?
Kada je pirinač skuvan - pitanje je koje muči mnoge domaćice, a stručnjaci imaju odgovor
Objavljeno: 05.02.2021. 14:44h
Katarina Naveršnik
Ništa lakše od kuvanja pirinča. Tako se bar čini. Ali na kraju se uvek pitamo da li smo ga prekuvali ili je još "živ". Zato nije na odmet da primenimo sledeći savet kako nam se ne bi zalepio niti ostao neskuvan.
Pre kuvanja, važno je da pirinač dobro isperemo hladnom vodom, i to nekoliko puta, dok pirinčana voda ne bude bistra. Zatim ga stavimo da se kuva na laganoj vatri u šerpi sa zatvorenim poklopcem. Kada proključa, promešamo ga jednom da se ne bi zalepio za dno šerpe.
I to je sve što se mešanja tiče, a zatim ga ostavimo da se kuva još pet minuta i skidamo ga sa ringle.
Bonus video:
(Espreso.rs/Magazin novosti)