Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

TAKO UKUSNO

PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK: Lovačke ŠNICLE - lako se PRAVE, a svi ih OBOŽAVAJU (RECEPT)

Vino uopšte nećete osetiti, samo će jelu dati jedan lep šmek.

Objavljeno: 22.01.2021. 12:50h

Potrebno je: 3 šnicle po izboru 200 g šampinjone 200 ml belog vina 300 ml vode (po potrebi još malo) 2 kašike brašna 3 čena belog luka bibera, soli peršunov list, ulje Priprema: Meso izlupati između folije, pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 minuta. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen beli luk. Pržiti da porumeni, pa uljiti 200 ml belog vina i 200 ml vode. Ubaciti seckane šampinjone, dodati soli, bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima. Poklopiti. Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust.

Pred kraj dodati seckani peršun. Uživajte u prelepom ukusu.

(Espreso.co.rs)