Prženice, ilustracija, Foto: printscreen/youtube

ukusno!

OVO JE OMILJENI DORUČAK NA SVETU: Srbi lude za njim, ali sada je otkrivena 1 CAKA! (FOTO)

Iznanadi svoje ukućane novim receptom

Objavljeno: 26.11.2020. 14:57h > 15:00h

Tajna izvrsnog pohovanog hleba ili "prženica" je u maslacu na kojem ga pripremaš...

Maslac možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru na papiru za pečenje. Ostatak možeš samo namazati na tost ili poslužiti uz vafl.

Sastojci za maslac s medom i vanilom:

100 g maslaca sobne temperature 50 ml

meda 60 g šećera u prahu

1kašičica cimeta

½ kašičice soli

½ mahune vanile

Sastojci za pohovani hleb:

4 jaja 250 ml mleka

2 kašičice smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

Prstohvat soli

30 ml brandija

Korica jedne narandže

2 kašičice pripremljenog maslaca

Bonus video:

(Espreso.co.rs)