Prženice, ilustracija, Foto: printscreen/youtube
ukusno!
OVO JE OMILJENI DORUČAK NA SVETU: Srbi lude za njim, ali sada je otkrivena 1 CAKA! (FOTO)
Iznanadi svoje ukućane novim receptom
Objavljeno: 26.11.2020. 14:57h
> 15:00h
Jelena Jovanović
Tajna izvrsnog pohovanog hleba ili "prženica" je u maslacu na kojem ga pripremaš...
Maslac možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru na papiru za pečenje. Ostatak možeš samo namazati na tost ili poslužiti uz vafl.
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
100 g maslaca sobne temperature 50 ml
meda 60 g šećera u prahu
1kašičica cimeta
½ kašičice soli
½ mahune vanile
Sastojci za pohovani hleb:
4 jaja 250 ml mleka
2 kašičice smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
Prstohvat soli
30 ml brandija
Korica jedne narandže
2 kašičice pripremljenog maslaca
Bonus video:
(Espreso.co.rs)