važno pravilo
NIPOŠTO NE SOLITE KAJGANU, SLAVNI KUVAR UPOZORIO, BOLJE SIPAJTE OVO U JAJA: Ovo je važna tajna prilikom MUĆKANJA
I još jedan savet: Ako pomešate deterdžent sa sodom bikarbonom desiće se čudo
Najjednostavnije jelo koje svi volimo, kajgana, može da bude ukusnije nego što smo do sada navikli.
Da bi bila savršena, pratite savet Kendži Lopez Alt, autora knjige o kuvanju koji je otkrio svoju tajnu.
Posolite je pre ubacivanja u tiganj:
- Kada spremate kajganu, posolite je 15 minuta pre nego što jaja stavite u tiganj, kako bi ostala sočna. Ako ih posolite kada su već gotova, postaće vodena i ne baš čvrsta, što će se odraziti na ukus - kaže Kendži.
Još jedna korist od sode bikarbone:
Soda bikarbona i belo sirće imaju široku primenu u domaćinstvu, a mogu da posluže i kao veoma efikasno sredstvo za pranje posteljine. Sve što treba da uradite je da pomešate deterdžent za pranje rublja s pola šoljice sode bikarbone, zatim umesto omekšivača stavite pola šoljice belog sirćeta i uključite mašinu za veš.
Soda bikarbona daje svež miris posteljini, dok će je sirće omekšati.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Magazin novosti)