ENTONI GODFRI U PRIJEPOLJU
NEMA ŠANSE DA POGODITE ŠTA JE AMERIČKI AMBASADOR JEO U PRIJEPOLJU: On nastavlja da PUSTOŠI srpske restorane! (FOTO)
Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju, a kako drugačije nego preko hrane po kojoj je naša zemlja prepoznatljiva.
Američki ambasador u Srbiji, Entoni Godfri, definitvno je ljubitelj srpske domaće hrane, a to je pokazao već nekoliko puta.
U koji god deo naše zemlje da ode, ne propušta priliku da proba specijalitete specifične za taj kraj. Tako je bilo i prilikom nedavne posete Prijepolju, kada je svratio u lokalnu pekaru i naručio – ćevape na kajmaku.
„Videli smo da se parkiarju džipovi sa diplomatskim tablicama, izašlo je obezbeđenje, a kasnije i ambasador sa prevodiocem. Rekao je da je već čuo za „Mahovu pekaru“ i da je zato odlučio da svrati i proba naše specijalitete. Uzeo je pet ćevapa na kajmaku u lepinji i seo ipsred pekare, kao sav običan svet. Insistirao je da plati, a radnici je na poklon dao značku na kojoj su ucrtani simboli naše dve zemlje“, rekao je za RINU, Salko Bajramović vlasnik pekare.
Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju, a kako drugačije nego preko hrane po kojoj je naša zemlja prepoznatljiva. Prethodno se oduševio leskovačkim roštiljem, mućkalicom i hranom studentkinje iz Vranja. Na društevnim mrežama često se zbijaju šale na račun njegove „ješnosti“, ali očigledno je da on tome ne pridaje veliki značaj.
„Pročitao sam već dosta negativnih komentara, nakon što je jeo u našoj pekari. Čovek je izuzetno ljubazan, velikodušan i prijatan, i zaista nije nikakav greh ukoliko je ljubitelj dobrog zalogaja. To može za sve nas da bude samo plus, jer će se za našu hranu čuti i van granica Srbije“, kaže Salko iz Prijepolja.
Mahova pekara postoji već 100 godina i mesto je u koje na putu za Crnu Goru svraćaju i brojni turisti. Postala je simbol grada na Limu, a nakon Godfrijeve posete najprodavaniji su svakako ćevapi na kajmaku.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Rina.rs)