Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu., Foto: Stock

zdravlje

SVAKI DAN KORISTITE OVE DVE NAMIRNICE, a da li ste znali da su to TIHE UBICE za vaše telo?

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Objavljeno: 03.09.2020. 10:38h

Kupujete li i vi bijeli kruh koji u sebi sadrži kvasac i šećer? A zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih ovakav hleb svakodnevno jeli, a mi nasledili takav način ishrane.

Moramo vam odati jednu tajnu: kombinacija šećera i kvasca, koja se doslovno koristi za izradu skoro svakog hleba i peciva, je otrovna.

Šta se nalazi u kvascu danas? Ispitivanja su potvrdila da se prašku za pecivo dodaje izbeljivač, te da se tretira vrlo sumnjivim metodama kako bi se doveo u belo i brašnasto stanje. Na žalost, ovako tretiran, prašak za pecivo može dovesti do razvoja raznih bolesti, piše Econet.ru.

Čak i ako uzmete čisti pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Čim kvasac uđe u telo, proces fermentacije počinje u crevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet opada, može doći do kandidijaze u crevima i do disbakterioze. Kvasac zna “zakiseliti” organizam, što doprinosi nakupljanju toksina i mogućnosti stvaranja karcinoma.

Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu.

Mnogi od nas koji mesimo kruh i kolače, znamo da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Od ovoga i dolazi “zavisnost od slatkog” od koje boluje sve više ljudi u savremenom društvu.

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više to jede. Vremenom postajemo deblji, koža stari, telo propada …

Posljedica konzumiranja ove formule: kvasac+šećer=peciva i slatkiši, dovodi do umora, promjene raspoloženja, problema s crevima (nadutost, zatvor, plinovi, dijareja), alergija, kolitis itd.

Kako kvasac uništava imunitet? Znate onu staru izreku koja kaže “sve ide iz stomaka”? Mnogi to tumače kao “ljubav dolazi preko stomaka”, ali poenta je da bolesti često dolaze od nezdrave hrane koju ubacujemo u organizam.

Kvasac je jedan od tih krivaca koji vremenom toliko “okupiraju” creva da doslovno prodire u crevni zid, što povećava propusnost creva. Onda se događa da se supstance koje nisu spremne za probavu, apsorbiraju u krv što stvara haos u organizmu.

Imunološki sistem se opterećuje jer počinje probavljati hranu. Kada dođe do opasnosti od mikroba u telu, imunološki sistem neće moći izboriti se s njima jer je potrošio snagu na nešto što do tada nije ni trebao raditi.

Hleb se može napraviti i bez korištenja kvasca. Važno je napomenuti da postoji pravi, izvorni kvasac koji ne sadrži sve ove dodane komponente koje ima kvasac koji je nama svakodnevno dostupan.

Kako biste utvrdili imate li zavisnost od slatkog – uvetovanu kombinacijom kvasca i šećera, pogledajte ovu listu:

Hronično začepljen nos Sindrom iritabilnog creva (nadutost, gasovi, dijareja, zatvor) Kronični umor Česte gljivične infekcije Čest kašalj Bubuljice Alergije na hranu Ako imate bar dva od ponuđenih sedam odgovora, možete sebe smatrati za osobu koja preteruje sa unosom kvasca u organizam. Verovatno previše konzumirate slatkiše, peciva i pekarske proizvode.

Znači, pošto se kvasac “hrani” šećerom, da biste se rešili zvisnosti od slatkog morate “postiti” najmanje 21 dan.

Što to znači? Naime, tekom 21og dana ne smete konzumirati slatkiše, peciva, kruh sa kvascem, ali ni prerađenu hranu bilo koje vrste. Kada izbacite kvasac iz organizma, vaš imunitet će se znatno popraviti, a da biste došli do tog stupnja preporučuje se da pijete više čaja s limunom i đumbirom.

Ukoliko dođe do krize usled nedostatka šećera preporučuje se da pojedete neku od ovih voćki: jabuka, trešnja, grejp, šljiva, naranča, breskva, grožđe, kivi ili jagode.

Kada prođete kroz ovaj program detoksikacije koža će vam postati čistija i zdravija, creva će “raditi kao sat”, telo će biti očišćeno od toksina, a nezdrava želja za slatkišima će napustiti vaš organizam.

Kako možemo prestati jesti proizvode od kvasca i šećera:

1. Jedite beskvasni hleb (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte da ne unositi u telo šećer tokom 21-og dana kako biste se oslobodili zavisnosti od slatkiša.

3. Pratite kako vam se koža popravlja, kako se bukvalno pomlađujete iz dana u dan i neka vam to bude motivacija da prestanete s unosom ove nezdrave kombinacije u svoj organizam.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/novi.ba)