trikovi za svežu hranu
LUK I KROMPIR NIKAKO NE ČUVAJTE ZAJEDNO: A znate li kakve veze s tim ima JABUKA?
Kako bi se vaš ručak ravnomerno zagrejao, posložite hranu na tanjir u krug tako da sredina ostane prazna.
Mnogi ljudi misle da u kuvanju nema nikakvih komplikacija i da je sve vrlo jednostavno. Ipak, često se događaju katastrofe u kuhinji jer su ljudi brzopleti. Ne paze, ali i potpuno pogrešno čuvaju namirnice. Pink Vila zato donosi nekoliko odličnih trikova koje trebate slediti kada je reč o spremanju hrane kako bi uvek bila sveža.
Kako spriječiti da krompir propadne?
Jedan trik s kojim će vaši krompiri duže ostati sveži je taj da ih stavite u posudu zajedno sa jabukama, ali i da izbegavate da je u njihovoj blizini luk. Neka obavezno budu na hladnijem i tamnijem mestu.
Kako se rešiti neugodnih mirisa iz tegli?
Tegla u kojoj ste nekada držali beli luk i dalje ima neugodan miris iako ste ju oprali bezbroj puta? Probajte trik s novinama, navodno upijaju mirise. Uzmite nekoliko listova i zgužvajte ih, stavite u teglu i nakon nekoliko sati miris bi trebao nestati.
Kako da jaja ostanu sveža?
Ako želite sačuvati svežinu jaja možete ih premazati uljem, a potom staviti u frižidr.
Kako da zeleno povrće ostane sveže i ne uvene brzo?
Prvo ga operite i dobro osušite. Zatim ga stavite u plastičnu vrećicu u kojoj se stvara vazduh - nemojte ga izduvati već samo zavežite vrećicu.
Kako da maslac iz frižidera brže omekša?
Zaboravili ste izvaditi maslac iz friidera, a treba vam za recept? Izrežite ga na male kockice i ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Maslac se neverojatno brže topi kada je izrezan na manje komadiće nego kada ga ostavite celog.
Kako ravnomerno zagrejati hranu u mikrotalasnoj?
Kako bi se vaš ručak ravnomerno zagrejao, posložite hranu na tanjir u krug tako da sredina ostane prazna.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Večernji List)