Ilustracija, Foto: Profimedia

kršenje zakona

SKANDAL NAD SKANDALIMA! TAJNE ŽURKE CVETAJU PO BEOGRADU: Ugostitelj otkriva kako ih organizuju i gde!

Dodaje da sudeći po tome koliko ljudi zove i zapitkuje gde je provod "može samo da zamisli taj stampedo kada lokali konačno otvore svoja vrata

Objavljeno: 08.04.2020. 23:58h

Beogradski ugostitelji potvrdili su za Blic da tajni provod i te kako postoji, ali da nije nimalo jeftin, posebno ako uzmemo u obzir da je cena koju ljudi mogu platiti svojim zdravljem u startu preskupa.

- U Beogradu su i pre korone postojali ilegalni kafići ili kafići bez dozvole u kojima su se okupljali mladi koji vole marihuanu ili baš stari, kojima su odgovarale niske cene pića koje su, naravno, bile niske jer oni nisu plaćali nikakav porez. Znači, imali ste dva tipa kafića, kako mi to kažemo, za mlade mangupe ili za pijanice. Nikada tim mestima nije bio problem da budu puna, a pošto nigde nisu zavedena, sad tek cvetaju - kaže komercijalista Rastko K. koji ističe da po Beogradu postoji čitav koncept koji se zove spik izi (Speak Easy).

- Spik izi barovi su vam najčešće koktel barovi koji namerno imitiraju koncept barova u Njujorku za vreme prohibicije. Oni su legalni, samo namerno nemaju obeležje, nalaze se po skrovitim mestima centra Beograda jer nisu uopšte jeftini, primaju mali broj ljudi, često u suterenima, zajedničkim dvorištima, kao su zatvoreni, a unutra prst pred okom ne vidiš od dima. Neću da grešim dušu, ovi po centru su, koliko znam, zatvoreni, ali ima njih dole ka reci koji rade koji su, da kažem, dočekali svojih pet minuta - kaže sagovornik Blica koji ih je pre vanrednog stanja snabdevao pićem.

- Pazite, neki ljudi su spremni da rizikuju i sada kada je policijski čas samo da se provedu. Kuka mi čovek iz jednog benda da odbijaju tajne tezge po Beogradu, kažu - neću sada da rizikujem ni koronu ni kaznu -kaže poznati menadžer i suvlasnik beogradskih lokala Jovan Vujović, koji kaže da su on i svi odgovorni vlasnici odmah zatvorili svoj biznis i da poštuju zakon.

Dodaje da sudeći po tome koliko ljudi zove i zapitkuje gde je provod "može samo da zamisli taj stampedo kada lokali konačno otvore svoja vrata, "mislim da ćemo dve nedelje od jutra do mraka biti puni - kaže ugostitelj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)