odličan savet
NIŠTA GORE OD POKVARENIH JAJA: Na ova 2 načina možete da PROVERITE da li su još uvek SVEŽA
Drugi način je da uzmete plitki tanjir i na njega otvorite i stavite svoje jaje
Jaja su odličan, lagani doručak koji se brzo napravi, a za to ima mnogo načina. Takođe se jaja koriste i u raznim drugim jelima, kao što je pohovano meso. Takođe su i neizostavni su deo svakog recepta za kolače i poslastice.
Ali kako da proverite jesu li vam jaja još uvek dobra za jelo? Najlakši način, u kojem vaš jaje ne morate razbiti, to jest otvoriti, jeste pomoću vode. Sve što trebate uraditi je da vaše, još neskuvano, jaje staviti u hladnu vodu, piše mashed.com.
Ako potone na dno, još uvek je dobro za korišćenje, a ako pluta na površini, to znači da se pokvarilo. To je zato što ljuska jajeta kako stari tako pušta sve više vazduha u sebe.
Drugi način je da uzmete plitki tanjir i na njega otvorite i stavite svoje jaje. Ako vam bečance klizi po tanjiru, a i žumance vam nije kompaktano, to znači da više nije dobro za korišćenje.
Takođe se lako vidi da li je jaje dobro po njegovom mirisu. Ako vam jaje ima čudan i neugodan miris, nemojte ga konzumirati, to znači da je pokvareno.
BONUS VIDEO:
Voz udario u "reno", N. K. poginuo, dve osobe u bolnici
(Espreso.co.rs/Večernji list)