
hamburger, Foto: Wavebreak / Profimedia
predjelo koje osvaja
Hamburger, ali ne onakav na kakav ste navikli: Recept za supu koji će vas oduševiti na prvu
Služite toplo.
Objavljeno: 07.04.2025. 20:08h
Marina Letic
Potrebno je:
- 1/2 kašike maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, mlevena
- 500 g goveđeg bujona
- 400 g pečenog paradajza
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
- 250 g smrznutog mešanog povrća
- so
- biber
Priprema:
U velikom loncu na zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj vatri, prodinstajte govedinu. Kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Potom ocedite višak masnoće. Umešajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Onda umešajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte paradajz pastu i kuvajte dva minuta, pa nalijte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Ostavite do ključanja, pa ubacite krompir i mešano povrće. Zatim, smanjite vatru i kuvajte 20 do 25 minuta. Posolite i pobiberite.
Bonus video:
Espreso/troeza/M.L.