hamburger, Foto: Wavebreak / Profimedia

predjelo koje osvaja

Hamburger, ali ne onakav na kakav ste navikli: Recept za supu koji će vas oduševiti na prvu

Služite toplo.

Objavljeno: 07.04.2025. 20:08h

Potrebno je:

  • 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene govedine
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 500 g goveđeg bujona
  • 400 g pečenog paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • so
  • biber

Priprema:

U velikom loncu na zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj vatri, prodinstajte govedinu. Kuvajte oko 5 minuta, dok ne porumeni. Potom ocedite višak masnoće. Umešajte luk i dinstajte dok ne postane staklast. Onda umešajte beli luk i kuvajte još minut. Dodajte paradajz pastu i kuvajte dva minuta, pa nalijte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Ostavite do ključanja, pa ubacite krompir i mešano povrće. Zatim, smanjite vatru i kuvajte 20 do 25 minuta. Posolite i pobiberite.

Bonus video:

Espreso/troeza/M.L.