Ručak, Foto: Andreas Berheide / imago stock&people / Profimedia

prijatno

Ništa brže i ukusnije niste jeli: Ideja za ručak za sve ljubitelje krompira, recept sa kojim nema promašaja

Ukusan ručak koji će obradovati celu porodicu.

Objavljeno: 23.03.2025. 13:31h

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 6 šnita slanine
  • 100 g čedar sira
  • 6 jaja
  • 2 kašike seckanog luka

Priprema:

  1. Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.
  2. Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
  3. Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.
  4. Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.
  5. Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)