Foto: Madeleine Steinbach / Alamy / Profimedia

lepo i zdravo

Riznica zdravlja i ukusa! Salata sa cveklom, orasima i jabukom koja se topi u ustima - caka je u jednom

Probajte ovaj recept

Objavljeno: 18.03.2025. 18:26h

Sastojci:

2 veće cvekle

1 jabuka

100 g oraha

150 g posnog kiselog pavlaka (biljna verzija)

2 kašike posnog majoneza

So i biber po ukusu

Malo svežeg peršuna za dekoraciju

Malo svežeg peršuna za dekoracijufoto: Madeleine Steinbach / Alamy / Profimedia

Priprema:

Cveklu skuvajte dok ne omekša, oljuštite je i narendajte na krupno rende.

Jabuku oljuštite i narendajte, a orahe sitno iseckajte. U činiji sjedinite cveklu, jabuku i orahe.

Dodajte posnu pavlaku, majonez, so i biber. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.+

Ostavite salatu u frižideru da se ohladi barem sat vremena pre serviranja. Pre serviranja, ukrasite sitno seckanim peršunom.

Bonus video:

(Espreso / Glossy/ Prenela:M.S.)