Foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

lepo jelo

Domaćinski recept za krompir čorbu sa kolenicom vredi milione: Naše bake ovo odlično prave, a u jednom je caka

Recep je za čistu desetku

Objavljeno: 03.02.2025. 22:45h

Sastojci

Potrebno je:

1 kolenica

1 veća glavica crnog luka

1 šargarepa

1 kg krompira

po ukusu so

po ukusu biber

po ukusu dimljena aleva paprika

2 kašike brašna

Kolenicafoto: Printscreen/Youtube/SOS Kuhinja/Kitchen

Priprema

Sitno seckani luk i šargarepu prodinstati. Zatim dodati kolenicu koju ste prethodno zasekli na par mesta da može lepo da se skuva i da bude mekana.

Dodati po pola kašičice soli, bibera, začina i dimljene aleve paprike. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati oko 60 minuta.

Zatim dodati seckan na manje komade krompir. Kuvati još nekih 20 minuta. Ako je mladi krompir brzo će se skuvati.

foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

Kada i krompir omekani, izvaditi kolenicu da se ohladi. A čorbu zapržiti sa brašnom, alevom paprikom i vodo.

Kada se kolenica prohladi iskidati ili iseckati meso pa dodati čorbi.

Bonus video:

(Espreso/recepti/Prenela:M.S.)