Foto: miguel angel romero franco / Panthermedia / Profimedia

OPA BATO!

Domaćinski, nema šta, a cena... Evo kako da napravite najjeftiniji doručak za dvoje, sastojci su baš "džabaka"

Sremski doručak raspametio Srbe

Objavljeno: 27.01.2025. 08:25h

Kajgana je jedno od najbržih rešenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mleka, soli i bibera kojima ćete je začiniti, možete da joj dodate neke začine i namirnice koje je čine kremastijom.

Evo recepta:

Sastojci:

Jedna kašika kvalitetnog majoneza

Dva-tri jajeta

Veoma malo mleka

So i biber po želji

Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja

Sipajte umućena jaja u tiganj i počnite da mešate lopaticom, da se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja ne zgusnu, pa prije nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.

Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu.

Bonus video:

(Espreso / N1/Prenela:M.s.)