
Foto: miguel angel romero franco / Panthermedia / Profimedia
OPA BATO!
Domaćinski, nema šta, a cena... Evo kako da napravite najjeftiniji doručak za dvoje, sastojci su baš "džabaka"
Sremski doručak raspametio Srbe
Objavljeno: 27.01.2025. 08:25h
Milica Stanimirović
Kajgana je jedno od najbržih rešenja za doručak ili ručak, a osim jaja, malo mleka, soli i bibera kojima ćete je začiniti, možete da joj dodate neke začine i namirnice koje je čine kremastijom.
Evo recepta:
Sastojci:
Jedna kašika kvalitetnog majoneza
Dva-tri jajeta
Veoma malo mleka
So i biber po želji
Jedna kašika maslaca ili 1,5 kašika ulja
Sipajte umućena jaja u tiganj i počnite da mešate lopaticom, da se ne bi primila i zagorela na nekim mestima. Nastavite da mešate dok se jaja ne zgusnu, pa prije nego što su gotova dodajte majonez i mešajte dok se potpuno ne sjedini sa smesom od jaja.
Posolite i pobiberite. Ostavite na vatri dok kajgana ne postigne željenu gustinu.
Bonus video:
(Espreso / N1/Prenela:M.s.)