Foto: Profimedia
ukusno
Nema Srbina koji ne voli ćevape, a kad probate ovaj recept uživaćete u svakom zalogaju: Ručak kojem nećete odoleti
Ručak bez mesa mnogima je nezamisliv
Objavljeno: 15.01.2025. 17:17h
Bojana Savić
Sastojci
- 600 g svinjetine od buta
- 4 velike crvene pečene paprike
- 3 glavice crnog luka srednje veličine
- so, biber
- 1 kašičica aleve paprike
- 200 g mladog kajmaka
- 2 kašike ulja
Način pripreme
Isecite meso na kocke. Luk sitno iseckajte, a crvene paprike ispecite i oljuštite.
Zagrejte ulje na tiganju i stavite meso da se prži. Povremeno promešajte.
Ako je meso malo tvrđe, dodajte po malo vode i čim omekne, posolite, pobiberite, dodajte ljutu alevu papriku.
Promešajte i dodajte sitno seckan crni luk i pržite još 5 minuta, koliko da luk omekne.
Prebacite meso sa lukom u zemljanu posudu, složite odozgo pečene paprike, isečene na manju parčad, a preko paprika stavite kajmak.
Posudu sa mesom ubacite u zagrejanu pećnicu i zapecite kratko, koliko je potrebno da kajmak počne da se topi.
Poslužite toplo.
Vreme pripreme: 40 minuta
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)