Foto: Profimedia

ukusno

Nema Srbina koji ne voli ćevape, a kad probate ovaj recept uživaćete u svakom zalogaju: Ručak kojem nećete odoleti

Ručak bez mesa mnogima je nezamisliv

Objavljeno: 15.01.2025. 17:17h

Sastojci

  • 600 g svinjetine od buta
  • 4 velike crvene pečene paprike
  • 3 glavice crnog luka srednje veličine
  • so, biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 200 g mladog kajmaka
  • 2 kašike ulja

Način pripreme

Isecite meso na kocke. Luk sitno iseckajte, a crvene pa­prike ispecite i oljuštite.

Zagrejte ulje na tiganju i stavite meso da se prži. Pov­remeno promešajte.

Ako je meso malo tvrđe, dodajte po malo vode i čim omekne, posolite, pobiberite, dodajte ljutu alevu papriku.

Promešajte i dodajte sitno seckan crni luk i pržite još 5 minuta, koliko da luk omekne.

Prebacite meso sa lukom u zemljanu posudu, složite odozgo pečene paprike, isečene na manju parčad, a preko paprika stavite kajmak.

Posudu sa mesom ubacite u zagrejanu pećnicu i zapecite kratko, koliko je potrebno da kajmak počne da se topi.

Poslužite toplo.

Vreme pripreme: 40 minuta

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)