Voćna torta, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Natašine Slastice

prelako

Da li je ovo najjednostavnija torta ikada? Voćna je, lagana, a sve je gotovo za 15 minuta

Tortu držati, prije skidanja obruča ili okretanja na tacnu, za bržu varijantu sat vremena u zamrzivaču ili, za sporiju, dva do tri sata u frižideru

Objavljeno: 15.01.2025. 09:40h

Sigurno postoje prilike kada vam je potrebno da napravite poslasticu “na brzaka”, a u nastavku pogledajte recept za voćnu tortu bez pečenja, za čiju ćete izradu izdvojiti svega petnaest minuta. Prijatno!

Sastojci:

500 ml slatke pavlake

400 grama kisele pavlake

150 grama šećera u prahu

500 grama mlevenog keksa

500 grama smrznutih malina

Napomena: Ukoliko je keks dosta suv i masa bude nešto gušća, biće vam potrebno još oko 100 ml mleka.

Priprema:

Ulupati slatku pavlaku kao za šlag. Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mešavinu kisele pavlake i šećera dodati u slatku pavlaku pa lagano izmešati. Toj masi dodati keks i sve sjediniti. Ukoliko vam je masa dosta gusta, dodati mleko pa opet izmešati. Na kraju umiješati maline koje moraju biti smrznute, jer se smesa meša, a zatim stavlja u kalup prečnika 24 cm.

Na tacnu staviti obruč od kalupa ili, ako nemate, u šerpu ili tepsiju staviti foliju pa istresti celu smjesu pa varjačom ili nečim sličnim malo ispritiskati da ne bi bilo prostora sa vazduhom (da se ne naprave rupe). Na tortu može odmah da ide dekoracija, po izboru, a može da se stavi i kada se torta stegne.

Tortu držati, prije skidanja obruča ili okretanja na tacnu, za bržu varijantu sat vremena u zamrzivaču ili, za sporiju, dva do tri sata u frižideru.

Isprobajte u recept za ovu kremastu fantaziju!

Pogledajte i video kako da napravite ovu jednostavnu tortu.

Bonus video:

(Espreso)