oduševljava
Ova salata je odnela pobedu među svim salatama: Oko nje se grabe svi za stolom, a prosta je kao pasulj
Pravi se jednostavno i brzo, a odnela je pobedu među svim ostalim salatama.
Ovakva susam salata može se jesti za predjelo ili za večeru ukoliko želite.
Pravi se jednostavno i brzo, a odnela je pobedu među svim ostalim salatama.
Sastoji se od vrlo jednostavnih namirnica, a u nastavku pročitajte recept.
Sastojci
5 kašika susama, oko 100 g
300 g pilećeg belog mesa
180 g kisele pavlake, jedna čaša
jogurt
Priprema
Za početak, u slanoj vodi stavite piletinu da se skuva u potpunosti.
Na slaboj vatri i u šerpici ispecite susam, dok ne dobije zlatkastu boju. Držite na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje.
Kada susam bude gotov, odložite ga sa strane da se hladi. Kada piletina bude spremna, izvadite je i isecite na sitne kocke.
Piletinu prespite u jednu veću činiju i dodajte joj pavlaku. Sve promešajte da se sjedini. Možete vrlo malo posoliti i po želji dodati vrlo malo limunovog soka.
Za kraj, dodajete susam postepeno. Dodajte šaku susama, pa promešajte, i tako sve dok salata ne bude dovoljno gusta.
Da bi salata dobila još malo ukusa, dodajte malo jogurta. Ponovo sve promešajte i servirajte. Salatu držite u frižideru.
(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)