Foto: Printscreen Youtube / Deda Miletova Kuhinja

PAZITE DOBRO

Kada pravite slatki kupus uvek dodajte ova 2 sastojka: Daju neverovatan ukus, a sos uvek bude gušći

Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći.

Objavljeno: 12.01.2025. 16:05h

Daju neverovatan ukus, a sos uvek bude gušći!

Od kupusa možete da pravite salatu, glavno jelo… Jedno od najpoznatijih jela je i sladak kupus.

Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio.

Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći.

Prezle Prezle malo neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.

Mleko Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka, piše Stvar ukusa.

(Espreso/Krstarica/DČ)