Kuhinja, Foto: Aleksei Isachenko / Panthermedia / Profimedia

recept za pica rolat

Ovakav pica-rolat još niste probali: Brzo se pravi i idealan je za doručak i večeru

Na našim prostorima domaćice su se dosetile kako da je približe našem stanovništu tako što su napravile pica-rolat od gotovih kora

Objavljeno: 02.01.2025. 20:48h

Mnogima je pica, specijalitet koji dolazi iz Italije, jedna od omiljene vrste hrane. Italijani su, naravno, majstori za pripremu testa, a kada je reč o nadevu, može se eksperimentisati. Ipak, na našim prostorima domaćice su se dosetile kako da je približe našem stanovništu tako što su napravile pica-rolat od gotovih kora.

Sastojci za picu rolat:

1 pakovanje kora

250 g šunke

200 g kečapa

250 g rendanog kačkavalja

250 g šampinjona

2 kašike kisele pavlake

pola šolje ulja

pola šolje kisele vode

1 jaje

origano po želji

Priprema pice-rolata:

Pomešajte ulje i kiselu vodu.

Uzmite jednu koru i poprskajte je tom mešavinom. Stavite drugi list preko njega i ređajte fil. Namažite kečap, stavite nekoliko listova šunke (možete da iscepkate ili da je izrendate), kačkavalj, oljuštene i iseckane šampinjone na željene komade, origrano i malo pavlake. Urolajte i premažite ulupanim jajetom i pospite susamom.

Isti postupak uradite i sa ostalim korama. Isecite na krugove i poređajte na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite pola sata na 200 stepeni. Isecite pica-rolat dok je topao i poslužite.

Prijatno!

Bonus video:

(Esprso/Ona.rs/M.L.)