Bure u kiselom kupusu, Foto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

spasiće vas

Ako vam je kiseli kupus presoljen, ubacite ovo povrće u bure: To ga čuva do leta, nećete morati da ga bacite

Rešenje je jednostavno i više neće imati nikakvu brigu

Objavljeno: 01.01.2025. 16:45h

Mnogim domaćicama kiseli kupus ispadne previše slan, ali jedno povrće je spas u tim situacijama.

Rešenje je jednostavno i više neće imati nikakvu brigu.

Kupus za kiseljenjefoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Ima i onih koji stavljaju očišćen krompir u kacu sa kiselim kupusom kako bi pokupio višak soli. Problem je što krompir so skuplja prilikom kuvanja pa ako ga stavite sirovog malo toga ćete rešiti.

Glavice za kiseli kupusfoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Savet iskusnih domaćica Ali, bez brige rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji. Kako savetuju iskusne domaćice dovoljno je da u kacu sa kupusom ubacite šargarepu i zeleni paradajz koji će apsorbovati višak soli iz rasola i kiselog kupusa.

Glavice kiselog kupusa u buretufoto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

Da podsetimo, Bugarke imaju svoj recept za kiseljenje kupusa i mnogo je drugačiji od našeg.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenela: N.J)