Španska pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEITAS DO WILL

sjajna!

Ova elegantna španska pita je kraljica praznika! Toliko je sočna i puna svega, da niko neće hteti pečenje (RECEPT)

Španska pita sa pečenim paprikama i kiselim krastavcima

Objavljeno: 30.12.2024. 08:46h

Za svoje ukućane pripremite hranu koju najviše vole, a mi vam donosimo recept za super ukusnu i galantnu špansku pitu, sa kojom se možete igrati dok je pravite. Šta god još dodali nećete promašiti!

Španska pita sa pečenim paprikama i kiselim krastavcima

Svima omiljena španska pita je odlična za doručak uz jogurt, a može i za večeru ili kao meze za goste.

Sastojci:

4 jaja krupnija ili 5 manjih

10 kašika belog brašna

2 kašike kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

malo soli

2 pečene kisele paprike

3 kisela krastavčića

1 veća šargarepa barena

50 ml ulja

200 ml jogurta

200 g sira feta

mala vezica peršunovog lista

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen / Youtube / Sherpica Recipes

Priprema:

Umutite jaja, dodajte prosejana oba brašna sa praškom za pecivo. Posolite, pa dodajte seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje, jogurt i seckan peršun. Sve malo izjednačite, pa na kraju dodajte sir na kockice.

Obavezno napravite i novogodišnje medenjake po ovom receptu.Laganim pokretima izmešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 200°C oko 50-60 min.

Bonus video:

(Espreso)