ukusno
Jugosloveni su ovo tamanili za doručak: Miris i ukus koji će nas vratiti u prošla vremena, sprema se očas posla
Ovaj doručak mnogi su obožavali
U bivšoj Jugi ljudi su ga najviše voleli za doručak – pravi se lako, sočan je poput duše i prosto se topi u ustima!
Peksimeti, poznati i kao brzi uštipci koji ne zahtevaju čekanje da testo naraste, su ona vrsta doručka koji budi nostalgična sećanja na Jugoslaviju.
Sastojci:
– 600 g brašna – 300 ml tečnog jogurta – 2 jaja – 50 ml toplog mleka – 1 prašak za pecivo – so – ulje za prženje
Priprema: U veću činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so. Izmešati pa dodati jaja, jogurt i mleko. Umutiti sve i umesiti u testo koje se ne lepi. Razvaljati na kuhinjski pult pa iseci kocke koje ćete pržiti u ulju.
Testo koje se ocedilo od ulja mazati sa džemom, paštetom ili kajmakom i jesti uz čaj.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/Krstarica/prenela:B.S.)