Foto: inspo_by_rio_/tik tok

probajte

Kao da ste ga doneli iz restorana! Evo kako da složite tradicionalno srpsko meze za praznike, gosti će odlepiti

Pogledajte kratka i jasna uputstva

Objavljeno: 25.12.2024. 20:43h

Dekorisanje hrane danas je postalo čitava umetnost u kojoj svi uživamo, jer izgled jela je ono što nas mami da ga probamo, pored opojnog mirisa.

Kako da složite tradicionalno srpsko meze i salatu kao profesionalac, tako da izgleda kao iz najskupljeg keteringa ili restorana?

Pogledajte kratka i jasna uputstva i zasucite rukave - ovo ne može da vam ne uspe!

Kada je meze u pitanju, atraktivni izgled zvezde kojim dominira kačkavalj sečen na oštre trouglove i pršuta složena u ruže i "harmoniku", biće pun pogodak!

Pršutu je potrebno saviti na tanku traku, a potom srolati i dobićete izgled ružice, dok je za harmoniku potrebno da šunku slažete preklapanjem kao lepezu (pogledajte video iznad).

Zatim prelazimo na salatu:

Tanke kolutove svežeg krastavca treba poređati vijugavo po sredini tanjira, a potom sa leve i desne strane staviti izrendani kupus. Salatu potom s jedne strane uokviriti tankim kolutovima šargarepe, a sa druge polovinama čeri paradajza.

Za fenomenalan završni ukras, preko kupusa na obe strane stavite ružu napravljenu od tanko sečene kobasice (pogledajte video iznad).

I to je to - dobili ste predjelo složeno kao od ruke profesionalca u najskupljem keteringu ili restoranu! Imate li vi neki trik za slaganje predjela?

FOTO: inspo_by_rio_/tik tok
FOTO: inspo_by_rio_/tik tok
FOTO: inspo_by_rio_/tik tok

Bonus video:

(Espreso / Lepa i srećna/ Prenela:M.S.)