Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

miris i ukus

Kad u kući nema mesa onda je ovo jelo prava stvar: Lako se pravi, a baš je jeftino i ukusno, spas za domaćice

Varijanta sa spanaćem i sirom je zdrava, brzo se priprema i nije skupa.

Objavljeno: 25.12.2024. 20:28h

Musaka je zahvalno jelo jer može da se prirema s raznovrsnim sastojcima.

Osim na tradicionalan način s mlevenim mesom, možete je praviti i samo sa povrćem. Varijanta sa spanaćem i sirom je zdrava, brzo se priprema i nije skupa.

Sastojci

400 grama spanaća

800 grama krompira

malo sira

Bešamelfoto: : Aleksei Isachenko / Panthermedia / Profimedia

Bešamel

500 ml mleka 50 grama maslaca 50 g brašna so i biber po ukusu

Skuvajte spanać. Krompire narežite na tanke parčiće i do pola skuvajte u slanoj vodi. Kad je spanać kuvan, dobro ga ocedite.

Zatim u vatrostalnu posudu stavite ulje, poslažite krompir i po njemu rasporedite spanać. Preko svega prelijte bešamel i pospite narendanim sirom.

Musaka sa spanaćemfoto: Printscreen Youtube

Stavite u prethodno dobro zagrijanu rernu i pecite oko pola sata.

Priprema bešamela: Maslac istopite na tihoj vatri i dodajte malo ulja. Potom dodajte brašno i mešajte Polako dodajte vrelo mleko, začinite po želji i kuvajte dok se sos ne zgusne.

(Espreso / Lepa i srećna/ Prenela:M.S.)