Radoš Bajić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

majstorski

Napravite ručak po receptu Radoša Bajića i nećete se pokajati: I najbolje domaćice će ovde nešto naučiti

Pored sjajne karijere koju ima, poznato je i to da je Bajić sjajan domaćin

Objavljeno: 25.12.2024. 14:17h

Radoš Bajić može se pohvaliti blistavom karijerom na kojoj mu zavide brojne kolege. Na privatnom planu je takođe ostvaren jer je život proveo pored žene koju najviše voli i sa kojom ima dvoje dece.

Iako je glumac, reditelj, scenarista, producent, njegovo šumadijsko poreklo ne dozvoljava mu da ne bude i ekspert u kuhinji, pa zato recept Radoša Bajića za omiljeni srpski ručak zapiše svaka domaćica.

Kako ih je on nazvao „krmenadle a la Radoš“ su sočne i veoma ukusne, a njihovo pripremanje ne može biti brže, te je idealan ručak kada nemamo puno vremena.

Krmenadle su ključne u ovom receptu, dok se povrćem može malo i eksperimentisati.

Recept Radoša Bajića možete pročitati u nastavku

Sastojci:

- kilogram krmenadli

- malo krompira

- šargarepa

- crni luk

- karfiol

- kupus

- brašno

- 2 jaja

- so i biber

- sirće

Priprema:

Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude.

Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode.

Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite ih u rernu da se zapeku.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Hello/Tamara Roksandić/prenela:B.S.)