majstorski
Napravite ručak po receptu Radoša Bajića i nećete se pokajati: I najbolje domaćice će ovde nešto naučiti
Pored sjajne karijere koju ima, poznato je i to da je Bajić sjajan domaćin
Radoš Bajić može se pohvaliti blistavom karijerom na kojoj mu zavide brojne kolege. Na privatnom planu je takođe ostvaren jer je život proveo pored žene koju najviše voli i sa kojom ima dvoje dece.
Iako je glumac, reditelj, scenarista, producent, njegovo šumadijsko poreklo ne dozvoljava mu da ne bude i ekspert u kuhinji, pa zato recept Radoša Bajića za omiljeni srpski ručak zapiše svaka domaćica.
Kako ih je on nazvao „krmenadle a la Radoš“ su sočne i veoma ukusne, a njihovo pripremanje ne može biti brže, te je idealan ručak kada nemamo puno vremena.
Krmenadle su ključne u ovom receptu, dok se povrćem može malo i eksperimentisati.
Recept Radoša Bajića možete pročitati u nastavku
Sastojci:
- kilogram krmenadli
- malo krompira
- šargarepa
- crni luk
- karfiol
- kupus
- brašno
- 2 jaja
- so i biber
- sirće
Priprema:
Očistite krmenadle od masnoće i poređajte ih na dno posude.
Dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode.
Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Prelijte krmenadle jajima i stavite ih u rernu da se zapeku.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Hello/Tamara Roksandić/prenela:B.S.)