probajte
Čuveni mađarski paprikaš zaludeo internet: Isplivao ceo recept, kako su ovo uspeli da sakriju od nas?
Umesto pilećeg mesa, možete koristiti i teletinu.
Mađari su čuveni po paprikašu, a ovaj specijalitet možete spremiti i vi po vrlo jednostavnom receptu.
U nastavku pogledajte kako se sprema pileći paprikaš, ali ga možete zameniti i teletinom ukoliko želite.
Potrebni sastojci:
veći komad pilećeg filea
2 veće crvene paprike
1 veći paradajz
1 glavica luka
1 kašika brašna
1 kašika pavlake (ili jogurta)
1 kašičica začinske mlevene paprike
ulje, so, biber
pileći bujon (u vodi možete razmutiti jednu pileću kocku za supu)
Priprema:
1. Luk oljuštite i isecite na sitne kockice. Propržite luk na ulju u šerpi, zajedno sa kašičicom mlevene paprike. Dinstajte nekoliko minuta, dok ne postane staklast.
2. Pileći file isecite na velike kocke. Dodajte u šerpu, pa pržite 6-7 minuza tako da meso samo malo uhvati boju. Posolite i pobiberiti po ukusu. Zatim dodajte kašiku brašna u piletinu, a zatim i pavlaku.
3. Piletinu prelijte pilećim bujonom ili samo vodom. Tečnost treba da pokrije komade piletine. Krčkajte sastojke 7-8 minuta dok ne proključaju.
4. Isecite paradajz na male kocke. Uklonite semenke sa paprike i isecite na tanke kriške.
5. Dodajte seckano povrće u šerpu, pa kuvajte sve zajedno još oko 20 minuta na laganoj vatri.
6. Gotovo jelo sipajte u tanjire i dodajte testeninu - makarone ili njoke.
(Espreso/blic žena/prenela PV)