neodoljive
Ovo jelo je podelilo Srbiju na pola: Ili ga volite ili mrzite, sad isplivao recept za najukusnije ikada
Iako mnogi pripremaju pihtije samo sa jednom vrstom mesa, pravi majstori tvrde da su najlepše one koje kombinuju svinjetinu i junetinu, stvarajući bogatstvo ukusa.
Pihtije su za vreme slava neizbeže na trepzi.
Iako mnogi pripremaju pihtije samo sa jednom vrstom mesa, pravi majstori tvrde da su najlepše one koje kombinuju svinjetinu i junetinu, stvarajući bogatstvo ukusa.
Potrebni sastojci
1 svinjska butkica
2 svinjske nogice
1/2 junećeg repa
500 g junećeg ribića
1 glavica belog luka
so
biber u zrnu
4-5 listića lovora
voda
začinska paprika (za posipanje)
Pogledajte galeriju
Rumenačka pihtijada
Način pripreme
Svinjsku butkicu i ribić isecite na veće komade, a zatim ih zajedno sa repom i nogicama stavite u veću šerpu. Dodajte lovorov list, so, biber u zrnu i glavicu belog luka sa ljuskom. Nalijte vodom da svi sastojci ogreznu i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
Kada je meso kuvano, izvadite ga iz šerpe, a zatim pažljivo odvojite meso od kostiju i masnoće. Supu od kuvanja procedite kako bi bila čista i bistra.
U duboke tanjire rasporedite komade mesa, pa ih prelijte proceđenom supom. Pihtije ostavite na hladnom da se stegnu, a zatim ih, kada se ohlade i učvrste, isecite na kocke željene veličine.
Na kraju, pospite ih sitnom začinskom paprikom i poslužite.
(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)