Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Raskošna i osvežavajuća

Ovu skupu salatu možete da spremite za Nikoljdan: Gosti će se oduševiti novitetom, a nije za one sa slabim džepom

Savršena za večeru

Objavljeno: 13.12.2024. 17:44h

Salata od lososa sa borovnicama, lešnicima, svežim povrćem i začinima ulepšaće svaki obrok.

Sastojci:

500 g fileta lososa

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice plus 1/8 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno

2 kašike limunovog soka, podeljeno

4 sveže grančice mirođije

125 g seckanog oljuštenog krastavca

60 g pavlake

30 g sitno seckane slatke crvene paprike

30 g iseckane sveže mirođije

3 kašike kapara, oceđenih

8 šoljica iscepkane zelene salate

30 g seckanih lešnika

30 g svežih borovnica

4 tanke kriške crvenog luka, razdvojene na kolutove

foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Priprema:

Stavite lososa na podmazanu tepsiju. Pospite solju i sa pola kašičice bibera. Prelijte sa 1 kašikom limunovog soka, a na vrh stavite grančicu mirođije. Pecite, nepokriveno, na 220° 15-18 minuta ili dok se riba lako ne ljušti viljuškom.

Lososfoto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Isecite lososa na velike komade. U maloj činiji pomešajte krastavac, pavlaku, crvenu papriku, iseckanu svežu mirođiju, kapare i preostali sok od bibera i limuna. Podeliti zelenu salatu na 4 tanjira. Na vrh stavite lešnike, borovnice i luk. Poslužite salatu od lososa i uživajte!

Bonus video:

(Espreso/Stvarukusa/mondo/Prenela:M.S.)