Foto: Zvonimir Atletic / Panthermedia / Profimedia

ukusno

Ovo je tajna najlepših pita koje ste jeli: Napravite pecivo kojem niko ne može da odoli, nećete se pokajati

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom

Objavljeno: 11.12.2024. 15:44h

Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
foto: Oleksandr Prokopenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.

Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/prenela.B.S.)