Pita sa kupusom, Foto: Privatna arhiva

baš je ukusna

Hrskava spolja, a iznutra sočna i meka kao duša: Bakin recept za pitu sa kupusom koju ćete praviti jednom nedeljno

Hrskave kore i sočan kupus čine neodoljiv zalogaj. Pečene u fritezi ili rerni, jednako su ukusane.

Objavljeno: 06.12.2024. 09:07h > 10:02h

Starinska pita sa kupusom po bakinom receptu! Možete je spremati za doručak ili večeru, a dobra je i kao posluženje na slavskoj trpezi.

Obradujte svoje ukućane specijalitetom iz bakine kuhinje:

Potrebno je:

1/2 grlavice kiselog kupusa przenog

gotove kore

mulje

kisela voda

Priprema:

Kiseli kupus iseći na rezance staviti u šerpu dodati ulja i pržiti na tihoj vatri oko 20 minuta uz postepeno mešanje ,

foto: Privatna arhiva

Dve gotove kore poprskati uljem i vodom najbolje pumpicom saviti na dva dela pa na početak staviti punu kašiku kupusa.

foto: Privatna arhiva

Savijati u trougao kao što je prikazano u VIDEO I redjati u pleh friteze ili pleh manji za rernu.

foto: Privatna arhiva

Premazati uljem i peći u fritezi na 190 stepeni C 15 minuta pa okrenuti i peći na 190 stepeni C 10 minuta. U rerni peći na 200 stepeni C 30 minuta. Sliužiti to

Bonus video:

(Espreso)