Foto: Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

recept

Priprema nikad jednostavnija, a doručak nikad ukusniji: Uživaćete u svakom zalogaju ovog peciva, nećete se pokajati

Obožavaće ih cela porodica, a idealne su za doručak ili večeru

Objavljeno: 05.12.2024. 22:00h

Pripremite ruske piroške na jedinstven način sa testom od krompira. Obožavaće ih cela porodica, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 100 g krompira
  • 50 g maslaca
  • 350 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • mleko
  • pavlaka
  • šunka

Priprema:

Kvasac razmutiti u posudi, dodati 3 kašike mleka i ostaviti da ukisne. U poseban sud staviti kuvani krompir, brašno, maslac i dva žumanceta, pa dodati kvasac.

Sve dobro izmešati, posoliti i ostaviti da testo nadođe. Testo nakon toga izručiti na dasku i podeliti na četvrtaste komade, nadevati mešavinom pavlake i mlevene šunke.

Zavijati kao piroške, pa pržiti na dosta masti.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Krstarica/prenela:B.S.)