pripremite ga
Ovo je najbrži posni kolač na svetu: Gotov je brzinom svetlosti, od njega nema veće zvezde
Posni kolač zvezda ovog perioda
Ovaj kolač je zvezda u posnom periodu.
A zašto je to tako proverite i sami.
Sastojci
Kora:
Posni mleveni keks 2 šolje
Kokosovo ulje ili rastopljeni margarin1/2 šolje
Fil:
Biljno mleko2 šolje
Šećer1/2 šolje
Posni puding od vanile1 kesica
Vanilin šećer1 kašičica
Biljna pavlaka za šlag1/2 šolje
Spremanje
U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeno kokosovo ulje (ili margarin) dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite u dno kalupa za torte ili pleha, formirajući ravnomeran sloj. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
U šerpi pomešajte biljno mleko, šećer i vanilin šećer, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. U posebnoj posudi pomešajte puding prah sa malo hladnog biljnog mleka dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite biljnu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni puding.
Preko ohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Vratite kolač u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ohladi. Isecite na kocke ili parčiće i poslužite. Ukrasite voćem po želji.
(Espreso/recepti.zena.blic/prenela PV)