Kolač, Foto: Profimedia

pripremite ga

Ovo je najbrži posni kolač na svetu: Gotov je brzinom svetlosti, od njega nema veće zvezde

Posni kolač zvezda ovog perioda

Objavljeno: 02.12.2024. 15:15h > 15:17h

Ovaj kolač je zvezda u posnom periodu.

A zašto je to tako proverite i sami.

Sastojci

Kora:

Posni mleveni keks 2 šolje

Kokosovo ulje ili rastopljeni margarin1/2 šolje

Fil:

Biljno mleko2 šolje

Šećer1/2 šolje

Posni puding od vanile1 kesica

Vanilin šećer1 kašičica

Biljna pavlaka za šlag1/2 šolje

Spremanje

Kolačfoto: Profimedia

U posudi pomešajte mleveni keks i rastopljeno kokosovo ulje (ili margarin) dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smesu utisnite u dno kalupa za torte ili pleha, formirajući ravnomeran sloj. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.

U šerpi pomešajte biljno mleko, šećer i vanilin šećer, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok ne provri. U posebnoj posudi pomešajte puding prah sa malo hladnog biljnog mleka dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Umutite biljnu pavlaku za šlag i pažljivo je umešajte u ohlađeni puding.

Preko ohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Vratite kolač u frižider na nekoliko sati (najbolje preko noći) da se dobro stegne i ohladi. Isecite na kocke ili parčiće i poslužite. Ukrasite voćem po želji.

(Espreso/recepti.zena.blic/prenela PV)