Neda Ukraden, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

podelila

Ovako Neda Ukraden sprema oradu! Zbog jednog sastojka meso postaje mekano kao duša, malo koja žena zna

Njeno omiljeno jelo je riba, a posebno voli oradu koja je gotova za tren.

Objavljeno: 02.12.2024. 14:41h

Neda Ukraden upotpunosti je korigovala ishranu, izbacila je šećer, hleb jede samo za doručak, a njena trpeza uglavnom je prepuna salata i povrća.

Njeno omiljeno jelo je riba, a posebno voli oradu koja je gotova za tren.

Svojevremeno ona je za jednu TV ekipu spremila oradu sa krompirom i blitvom, a mi vam recept prenosimo u celosti.

FOTO: promo
FOTO: Promo
FOTO: Zorana Mandic/ATAImages
FOTO: prentscreen/instagram/neda.ukraden

Sastojci

- 3 dobro očišćene orade od po 300/400 g

- malo putera (izbacite ako postite)

- veza peršuna

- veza ruzmarina

- tri čena belog luka

- šoljica za kafu maslinovog ulja

- 300 g krompira

- 2 glavice crnog luka

- so, biber

Spremanje

Prethodno očišćenu ribu stavite na veći komad folije za pečenje i položite u pleh. Zatim je potrebno premazati je sa obe strane puterom, a potom preseći popreko tako da se napravi mesto za beli luk i marinadu. Beli luk očistite i isecite na krupno, a potom ubacite u ribu. Preko pospite iseckan peršun, ruzmarin, biber, so, a potom maslinovo ulje. Kada je priprema gotova, uvijte sve dobro u foliju i pecite 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Uz ribu uglavnom ide hladna krompir salata koja se pravi vrlo jednostavno. Oljušti se i iseče krompir na kocke i stavi da se kuva. Kada omekša izvadi se iz vode, premesti u drugu posudu i u nju dodaju kriške crnog luka, maslinovo ulje i sirće po želji i za sam kraj biber i so. Sve se dobro promeša i ostavi da se ohladi.

(Espreso/srbija danas/prenela PV)