Milka torta, Foto: Printscreen/youtube/Sherpica Recipes

preukusna

Ako prezirete nered, Milka torta je savršena za vas! Uopšte se ne peče, a finalni rezultat je ravan čudu

Pravi se bez pečenja i nepotrebnog neredа, a rezultat je neverovatno ukusan

Objavljeno: 02.12.2024. 13:13h

Priprema Milka torte je toliko jednostavna da ćete je odmah zavoleti.

Pravi se bez pečenja i nepotrebnog neredа, a rezultat je neverovatno ukusan

Svi koji vole čokoladu biće impresionirani.

SASTOJCI

1 l mleka

120 grama pudinga od vanile 100 grama šećera 100 grama bele Milka čokolade 300 grama mlečne Milka čokolade 500 ml slatke pavlake bilo koji suvi keks (za donji red).

PRIPREMA

Od mleka odvojiti 200 do 300 ml da se izmuti puding i šećer, ostatak staviti da prokuva. Dok čekamo da prokuva, razmutiti puding i šećer da nema grudvica. Takođe, dok čekamo mlečnu čokoladu izlomimo u jednu dublju posudu. Zakuvati u prokuvalo mleko pa mešati dok se ne zgusne. Kada se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre.

Preliti sa pola pudinga mlečnu čokoladu pa mešati dok se ne otopi, a u drugu polovinu staviti belu čokoladu pa i taj deo mešati dok se ne otopi. Ostaviti oba pudinga da se dobro ohlade, pred kraj hlađenja mogu da odstoje malo i u frižideru.

Mikserom umutiti slatku pavlaku. U oba pudinga dodati po četvrtinu umućene slatke pavlake. Beli deo razbiti malo mikserom pa dodati pola od četvrtine, umutiti pa videti da li je fil još uvek gust pa dodati ostatak. Dodajete pomalo, da se fil ne bi razredio. Isto uraditi i sa delom gde je mlečna čokolada. Ostane nam otprilike pola umućene slatke pavlake.

Uzeti kalup ili šerpu pa je obložiti. Na dno istresti fil koji vam je tvrđi i poravnati. Preko naneti svu slatku pavlaku pa i nju poravnati. Preko nje ide drugi fil. Odozgo poslagati red keksa umočenog u mleko. Ostaviti sve par sati u frižider ili sat do dva u zamrzivač, zavisi koliko žurite.

Kada se torta ohladila i sve se steglo, okrenuti na tacnu pa skinuti kalup ili šerpu. Pre okretanja keks malo namazati šlagom koji ste pripremili za dekoraciju, veoma tanko, da bi se keks zalepio za tacnu. Dekorisati tortu po želji, držati još malo u frižideru pa poslužiti.

(Espreso/srbija danas/prenela PV)