ukusno
Pita bundevara sa suvim grožđem i orasima: Najlepša poslastica naših predaka idealna za zimu i porodična slavlja
Kombinacija ovih sastojaka stvara neodoljiv spoj ukusa
Ovaj jednostavan, ali ukusan recept za pitu od bundeve oduševit će sve ljubitelje starih poslastica. Kombinacija slatke bundeve, hrskavih oraha i sočnog suvog grožđa stvara neodoljiv spoj ukusa. Savršena je za jesenje dane i kao desert nakon obilnog ručka.
Potrebno jer:
- 1 kg bundeve
- 100 gr seckanih oraha
- 100 gr suvog grožđa
- 100 gr šećera
- 2 vanilin šečera
- cimet
- malo kisele vode
- ulje
Priprema:
Dulek skinuti donju koru pa ga izrendati. Posuti šećerom i vanilom i izmešati.
Dobro rukama izgnječiti da pusti sok. Posle 10 minuta dodati malo cimeta i suvo grožđa. Tri gotove kore premazati uljem i malo poprskati kiselom vodom. Na treću razbacati obilno bundevu i kašiku .dve seckanih oraha. Saviti ivice uviti.
Ređati u obložen pleh i malo premazan. Dobiće te oko 5-6 rolnica. Premazati uljem i malo zaseći nožem na manje rolnice.
Peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šečerom. Služiti prohlađenu. Tako hrskav, a unutra sočna i slatka.
Bonus video:
(Espreso)