OBOŽAVAĆETE GA
Najbrži kolač sa jabukama bez mrve brašna: Sprema se za par minuta, a ostaje sočan i mekan danima (recept)
Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.
Stavite vodu za kafu i pre nego što proključa – vi ćete završiti sve što je potrebno za ovu poslasticu! Onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče, dok se kućom širi predivan miris jabuka i cimeta.
Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.
Postoji mnogo načina da iskoristimo jabuke, od tartova preko slatkih pita s korama do nekih modernijih recepata, a mi vam danas predstavljamo brz recept za kolač od jabuka i ovsenih pahuljica.
Reč je o laganom voćnom slatkišu bez brašna koji se pravi u nekoliko koraka, a ako ga stavite u frižider može da zadrži svežinu šest dana.
Sastojci:
3 cela jajeta
3 šolje ovsenih pahuljica
1 kesica praška za pecivo
3 šolje rendanih jabuka
1/2 šolje šećera
1 kesica vanilinog šećera
110 ml ulja
1 šolja biljnog mleka po izboru (sojino, bademovo, pirinčano, ovseno...)
2 kašičice cimeta
Priprema
Umutite jaja mikserom, pa im dodajte šećer, vanilin šećer, biljno mleko i ulje i mutite još malo.
Kad bude ujednačeno, dodajte ovsene pahuljice i cimet i promešajte.
Sipajte u kalup prethodno obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 30 minuta.
Bonus video:
(Espreso/glossy/TM)