Kolač sa jabukama, Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

OBOŽAVAĆETE GA

Najbrži kolač sa jabukama bez mrve brašna: Sprema se za par minuta, a ostaje sočan i mekan danima (recept)

Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.

Objavljeno: 30.11.2024. 23:15h

Stavite vodu za kafu i pre nego što proključa – vi ćete završiti sve što je potrebno za ovu poslasticu! Onda vam ostaje samo da čekate da se ispeče, dok se kućom širi predivan miris jabuka i cimeta.

Jabuke imamo tokom cele godine, ali su u jesenjim danima najukusnije i najslađe, pa nam je teško da odolimo poslasticama čije su one glavne zvezde.

Postoji mnogo načina da iskoristimo jabuke, od tartova preko slatkih pita s korama do nekih modernijih recepata, a mi vam danas predstavljamo brz recept za kolač od jabuka i ovsenih pahuljica.

Reč je o laganom voćnom slatkišu bez brašna koji se pravi u nekoliko koraka, a ako ga stavite u frižider može da zadrži svežinu šest dana.

Sastojci:

3 cela jajeta

3 šolje ovsenih pahuljica

1 kesica praška za pecivo

3 šolje rendanih jabuka

1/2 šolje šećera

1 kesica vanilinog šećera

110 ml ulja

1 šolja biljnog mleka po izboru (sojino, bademovo, pirinčano, ovseno...)

2 kašičice cimeta

foto: Bakina kuhinja

Priprema

Umutite jaja mikserom, pa im dodajte šećer, vanilin šećer, biljno mleko i ulje i mutite još malo.

Kad bude ujednačeno, dodajte ovsene pahuljice i cimet i promešajte.

Sipajte u kalup prethodno obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 30 minuta.

Bonus video:

(Espreso/glossy/TM)