ukusno
Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave
Medeno srce je jednostavan kolač koji se priprema veoma brzo.
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave. Postoji i verzija ovog kolača sa višnjama, kao i posna varijanta.
Recept za posno medeno srce se lako pamti jer se glavni sastojci mere na čaše.
1 čaša (od 2 dl) vode
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 kesica cimeta
1 kašika kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
1/2 kesice praška za pecivo
5+4 kašike ulja
200 g čokolade
10 kašika džema od kajsije
Priprema:
Umutiti vodu, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, cimet i 5 kašika džema. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Polovinu umućene mase sipati u nauljen i brašnom posut pleh ili tepsiju i peći dok se ne uhvati tanka korica. 100 g čokolade i 5 kašika džema rastopiti na tihoj vatri. Premazati preko zapečenog dela. Zatim kašikom dodavati polako drugu polovinu umućene mase i vratiti u rernu da se peće oko 25 minuta.
Otopiti 100 g čokolade sa 4 kašike ulja i naneti glazuru na ispečen topao kolač pa ostaviti da se ohladi.
Bonus video:
(Espreso / Informer / Prenela:M.S.)