Palačinke, Foto: Bakina kuhinja

OBOŽAVAĆETE ih

Ovaj sastojak obavezno dodajte u smesu za najukusnije palačinke: Biće vazdušaste i mekane čak i dan posle

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu

Objavljeno: 29.11.2024. 14:24h

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mleko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

1 jaje

200 ml mleka

250 ml vode

200 gr brašna

prstohvat soli

1/4 kašičice sode bikarbone

2 kašike ulja

Ulje za premazivanje tiganja

U smesu za palačinke bi trebalo dodati malo sode bikarbone.foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/TM)