UKUSNO I LAKO
Zelena čorba sa Hilandara koju stari monasi tradicionalno spremaju: Veruju da je ultra zdrava, a recept jednostavan
Kažu da je čorba od spanaća sa orasima jedno od omiljenih jela monaha sa Hilandara
Kažu da je čorba od spanaća sa orasima jedno od omiljenih jela monaha sa Hilandara. Kada pogledate recept, biće vam jasno i zašto. Spanać ne samo da je zdrav, već u kombinaciji sa orasima dobija potpuno novu dimenziju ukusa.
Čorba od spanaća sa orasima se tokom posta često pravi u Hilandaru. Recept je krajnje jednostavan, spanać igra glavnu ulogu, ali su orasi zvezda koja pravi razliku.
Čorba od spanaća sa orasima
Potrebno je:
- 300 gr spanaća
- glavica crnog luka
- kašika margarina
- 2 kašike brašna
- 50 gr mlevenih oraha
- 2 litre vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- so po ukusu
Priprema:
Očistite spanać, glavicu crnog luka i samljite na vodenici za meso. Stavite kašiku margarina u šerpu i propržite povrće.
Propržite brašno u 2 kašike ulja, dodajte 50 g mlevenih oraha, 2 litre vode i kratko prokuvajte (oko 5 minuta).
Sipajte u spanać i luk i kuvajte 10 minuta. So dodajte po ukusu.
Bonus video:
(Espreso/zenablic/TM)