Minestrone čorba, Foto: prt scr / yt / Andrew Bernard | The Nard Dog Cooks

Minestrone čorba

Savršenstvo od čorbe koja je idealna za Božićni post i hladno vreme! Puna povrća i začina, budi sva čula! (RECEPT)

Minestrone čorba je vrlo raskošnog ukusa i puna povrća, idealna za post na vodi.

Objavljeno: 29.11.2024. 10:14h

Ova raskošna čorba je idealana za ljude koji poste, ali će se svideti svima.

Sastojci:

1 srednji crni luk, isečen na kockice

2 srednje šargarepe, sitno iseckane

2 rebra celera, tanko isečena

1 mala tikvica, isečena na kolutove i na četvrtine

6 čenova belog luka, veoma sitno naseckanog

2 lovorova lista

2 kašike pivskog kvasca po želji

1 kašika mešavine suvih začina

½ kašike sušenog origana

¼ kašičice soli

¼ kašičice bibera

⅛ kašičice tucane paprike, opciono

960 ml povrtnog bujona

480 g vode

910 g paradajza isečenog na kockice

2 kašike paradajz paste

530 g konzerviranog pasulja, oceđenog i ispranog

225 g posne testenine za čorbu

475 g zelja, seckanog

šaka svežeg peršuna

veganski parmezan, narendan

Recept za posnu minestrone čorbu:

Za ovu čorbu u veliki lonac na srednjoj vatri ubacite luk, celer, šargarepu i tikvice. Propržite ih na vodi 3-5 minuta ili dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk, promešajte i pržite još 30 sekundi.

Dodajte lovorov list, pivski kvasac, začine, origano, so, biber i tucanu papriku. Promešajte i ostavite da kuva 30 sekundi. U lonac dodajte povrtni bujon, vodu, paradajz i paradajz pastu. Ostavite da provri. Dodajte pasulj i testeninu. Ostavite da se krčka 12-15 minuta ili dok se testenina ne skuva.

Dodajte zelje i ostavite da se kuva dok ne omekša, oko 4-5 minuta. Probajte i dodajte još začina po želji. Skinite sa vatre i servirajte posuto svežim peršunom i veganskim parmezanom. Možda ćete želeti da napravite i bogatu povrtnu čorbu za post na vodi.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)